Ema ima zelo rada palačinke. Najpogosteje ji naredim ajdove ali pirine, zraven pa ji rada ponudim kakšno omakico ali namaz, da je bolj sočno. Ker pa ji zaenkrat pr 11 mesecih sladkorja še ne dajem, tudi klasične marmelade odpadejo. Zadnjič sem kupila rabarbaro, čudovite temno roza barve so bila stebla in seveda sem jih morala nekako uporabiti. In kaj boljšega, kot kak džem za Emo. Ali pa brezgrešni za mamo, kakorkoli. :) Namesto malin lahko damo jagode, jaz sem imela maline in to zelo sladke. Če niso sladke, ne bo ok, saj bo ravno fruktoza tista, ki bo delovala kot konzervans in bo džem zdržal več dni. Hraniti pa ga je seveda treba v hladilniku.
Za dva kozarčka potrebujemo:
- 200g rdeče roza dela rabarbare
- 200g malin/jagod
- cimet
- majhna vrečka agar agarja
- 3dl vode
Rabarbaro sem sesekljala na kolobarčke in zalila z vodo. Pokrito sem kuhala na največjem ognju do vretja in še 5 minut. Dodala sem 1/2 žličke cimeta in maline. Premešala sem in posula z agar agarjem. Ogenj sem zmanjšala in kuhala pokrito še 10 minut, nato pa odstavila.
Ohlajen džem sem nadevala v kozarčke in shranila v hladilnik.
Super zadeva je tudi kot preliv za grški jogurt,...
Comments