Veeeedno, ampak čisto vedno mi ostane piščanec/kura. Ali pečena, ali v juhi...nisem baš neki "od oka" ocenjevalec za količine, moram reči in vedno potem mozgam, kaj narediti z ostalim mesom. Velikokrat kakšno solato, wrap...no, tokrat pa sem se odločila za domač namaz in smo ga imeli za zajtrk. No, midve z Emo, ker ata ne je namazov. How weird is that? :) Skratka, super zadeva za reciklirat ostanke od kosila, pa še popolnoma naravna in brez konzervansov, ki jih kupljene paštete navadno vsebujejo.
Potrebujemo:
- 50-100g ostankov piščanca (brez kosti)
- mali ABC sirni namaz
- 1 mlado čebulo
- 1 večji strok česna
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 žlička gorčice
- začimbe drobnjak, rdeča paprika, poper
Meso sem natrgala na koščke in ga, skupaj s sirnim namazom, gorčico, grškim jogurtom, česnom in začimbami (žlička drobnjaka in rdeče paprike, 1/3 žličke popra), zmlela do gladkega. Na koncu sem vmešala še drobno sesekljano mlado čebulico, da se je lepo čutila notri.
Kar je ostalo, sem shranila v vakumski posodici, da imava še za malico, večerjo... :)
Comments