Še en super obrok za malčke - fake faširančki! Veš zakaj? Ker imajo okus skoraj identičen kot tisti šolski polpeti iz mletega mesa, ki so nam ga vedno dali k špinači in pireju, a tile so v resnici narejeni iz KVINOJE. Ja, prav si prebrala - iz tribarvne kvinoje, ki mi je ostala od kosila dan prej in sem jo morala nekako porabiti. In tale rezultat moje improvizacije me je navdušil - Ema pa ima novo najljubšo jed!
Potrebujemo:
- 15 žlic kuhane tribarvne kvinoje
- 5 žlic naribanega sira (kateregakoli)
- 1 jajce
- 3-4 žlice drobtin
- sol, poper, mlet česen
- olivno olje
Kvinojo, jajce, sir in drobtine začinimo z žličko soli, ščepom popra in žličko mletega česna. Vse skupaj z roko dobro pregnetemo, da dobimo lepo kompaktno maso. Če je še vedno malo lepljiva, dodamo še malo drobtin.
Na veliki globoki ponvi segrejemo nekje 1cm olja in z vlažno roko oblikujemo polpete, katere polagamo vanj. Pečemo jih na SREDNJEM ognju na vsaki strani nekje 2-3 minute.
Ko so gotovi, jih odlagamo na papirnate serviete, da vpijejo odvečno maščobo.
Faširančke lahko tudi zmrznemo in odtalimo, ko jih potrebujemo.
Comments