Popolna božična ali silvestrska predjed, ki jo pri nas vedno pripravi Niko - osvežilna kot solata v kozarčku (v kombinaciji s hrustljavo solato ledenko) ali pa takole na popečenih kruhkih. V obeh primerih vedno navduši vsakega gosta - tudi tiste, ki nad avokadom načeloma niso navdušeni. :)
Potrebujemo:
- 200g repkov kuhanih kozic
- 1 zrel avokado
- 3 žlice majoneze Gea
- 1 grški jogurt
- 1 žlica kisle smetane
- peteršilj
- začimbe: sol, poper, origano
- sok ½ limone
Zrel avokado izdolbemo in ga narežemo na manjše kockice. V posodi ga pokapamo s sokom ½ limone.
Kuhane kozice prelijemo z vrelo vodo in jih narežemo na manjše koščke. Dodamo majonezo, grški jogurt, kislo smetano, peteršilj in začimbe.
Vse sestavine zmešamo, po potrebi dodamo še malo kisle smetane ali majoneze.
Postrežemo z belim kruhom, ki smo ga predhodno popekli na bio ekstra deviškem oljčnem olju in okrasimo z mlado čebulo, redkvicami, peteršiljem (kar imamo pri roki).
Comments