Nova rubrika! #Mamakuha že dolgo ni več samo otroška hrana, ampak so recepti postali še bolj univerzalni in še vedno so primerni tako za malčke, kot za vso družino.
Za korenčkove palačinke sem dobila idejo danes, glede na stanje v hladilniku in pomanjkanje volje za nečim bolj konkretnim. Tako smo danes v nedeljo, jedli govejo juho, kot glavno jed pa palačinke in solato. Top!
Potrebujemo:
- 4 korenčke
- pest sveže sesekljanega drobnjaka (ali peteršilja)
- 2 jajci
- 4 ali 5 žlic pirine moke
- 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
- 2 stroka česna
- 1dl mleka
- sol, poper
- olivno olje
Korenčke naribamo, dodamo sesekljano čebulo, česen, drobnjak in z mikserjem vmešamo 2 jajci, 1dl mleka in pirino moko. Začinimo z zvrhano žličko soli in sveže mletim poprom. Masa mora biti gosta, kot za šmorn.
Na ponvi za palačinke segrejemo 2 žlici olivnega olja in z žlico polagamo kupčke vanj. Naenkrat pečemo 4 komade, na srednjem ognju 2 minuti na vsaki strani. Iz te količine pride 12 palačink.
Zraven se poda omaka iz 180ml grškega jogurta, žlice majoneze, žličke limoninega soka, svežega drobnjaka, soli in popra.
Comments