Neverjetno aromatična jed, ki je lahko kosilo ali priloga za celo družino.
Potrebujemo:
- pest ajdove kaše
- dve pesti gomoljne zelenjave (korenček, zelena, pastinak ali peteršilj)
- malo pora
- začimbe timijan, česnek, peteršilj, zelena
Najprej sem oprala ajdovo kašo in jo dala v hladno vodo (razmerje nekje 1:3 vode). Kuhala sem jo 15 minut. Medtem sem skuhala zelenjavo.
V hladno vodo sem dala vso zelenjavo (narezano na kocke, da bo hitreje) in kuhala do vretja. Ko je zavrelo, sem kuhala še 15 minut. Gotovo sem odcedila.
Na malo olivnega olja sem popražila na kolobarčke narezan por. Ne predolgo, toliko da se zmehča. Dodala sem kuhano ajdovo kašo in gomoljno zelenjavo ter dodala začimbe. Pražila sem kakšnih 5 minut, da so se okusi lepo povezali in jed je bila pripravljena.
Če se vam bo zdelo presuho, lahko zraven ponudite kakšno omakico, zalijete z juhico od prejšnjega dne. Ta trik meni vedno prav pride, ko vidim, da Ema težko požira. V hladilniku se po navadi vedno najde kakšna juha od prejšnjega dne (npr. bučna) in jo potem uporabim ko neke vrste omakico. Fajn stvar, probajte ;)
留言