Tale krožnik mi je tako všeč, a ga nekako sploh več ne uporabljam. No, danes sem naredila tako kosilo, ki sem ga lahko servirala v njem - Emino najljubše kosilo. Itak, če je pa pire zraven! :)
Potrebujemo:
- 1/2 očiščenega fileja brancina
- 1 manjši krompir
- 3 brstični ohrovti
- 2 cvetki brokolija
- kvalitetno olivno olje
- žlička k.smetane
Krompir sem narezala na kocke in ga dala kuhat v hladno vodo. Ko je zavrel, sem na lonec dala cedilko in vanjo ohrovt in brokoli ter pokrila s pokrovko. Tako sta se istočasno kuhala na sopari in ohranila vitaminčke. Kuhala sem še 20 minut in krompir spasirala ter mu dodala par kapljic riževega mleka in žličko kisle smetane.
Zelenjavo sem začinila s kvalitetnim olivnim oljem. Emi je olivno olje noro všeč, vidi se kako z veseljem cmoka.
Ribico sem pripravila tako, da sem jo oprala in dobro osušila s papirnato brisačko. Na ponvi sem zagrela olivno olje in najprej pekla stran s kožo, na srednjem ognju kakšne 4 minute. Nato sem obrnila in pekla še 2 minuti.
Ribo Emi sproti trgam na majhne koščke, zelenjavo mečkam z vilico in vse skupaj ponudim s kremnim pirejem.
Dober tek!
ความคิดเห็น