Res stremim k temu, da so vsi moji recepti primerni za celo družino, ali vsaj za malčka in mamico. Tako po navadi z Emo jeva kosilo skupaj, je tako tudi njej bolj zanimivo, ker vidi, da jem jaz isto in potem še bolj z veseljem odpira usteca. :) Buče obožujem, so neverjetni dar jeseni in zime, a nekako na koncu vedno pristanemo na juhi po navadi... Zdaj sem se odločila malo bolj eksperimentirat in z bučo poizkusit nove jedi. Tole je ena od njih - božaaaansko! :)
Potrebujemo:
- 4 žlice ješprenja
- 1 lovorov list
- 200g buče maslenke
- začimbe česnek, muškatni orešček, origano in timijan
- olivno olje
Ješprenj sem namočila v vodi čez noč. Zjutraj sem vodo odlila in dolila svežo (v razmerju 1:3 ješprenj voda) ter dodala 1 lovorov list. Kuhala sem ga 45 minut. Ko je bil kuhan, sem ga odcedila in splahnila s hladno vodo ter dala na stran.
Bučo sem olupila in narezala na majhne kocke. Pečico sem ogrela na 220 stopinj in bučo dala na pekač s peki papirjem. Začinila sem jo z olivnim oljem, timijanom in origanom (obojega 1/2 žličke približno). Pekla sem jo dobih 10 minut.
Ješprenj in bučo sem zmešala skupaj, popekla na olivnem olju (v ponvi) in začinila še s česnekom.
Kommentare