top of page

Kremna pastinakova juhica (9m)

Updated: May 3, 2019


Pastinak je meni ena zakon zadeva, ki sem jo odkrila pred leti v eni feni šmensi restavraciji, ko so nama postregli pastinakov pire. Moj bog, to je dejansko tako nor in edinstven okus, da sem od takrat nad njim čisto navdušena. Patinak ali po angleško parsnip je koren bele barve, zelo podoben korenu peteršilja, vendar večji. Jaz ga kupujem na tržnici, kjer ga ponuja vedno več branjevk (pred leti ga je bilo skoraj nemogoče najti), slišala pa sem, da so punce omenjale, da se dobi tudi v trgovini Mercator. Zdaj, ali je del redne ponudbe, ne vem, bi bilo smiselno preveriti. Ampka ko ga najdete, ga kar vzamite malo več in shranite v skrinji - tako počnem jaz, da ga imam vedno pri roki in se tako pogosto znajde na našem jedilniku. Poleg odličnega okusa je pastinak neverjeten vir prehranskih vlaknin in vitaminov, zato je tale juhica odličen obrok za naše malčke.


Potrebujemo:

- 1 manjši krompir

- 2 pesti narezanega pastinaka (ali 1/2 večjega korena)

- 2 žlici smetane za kuhanje

- začimbe muškatni orešček, beli poper (ali črn) , mlet česen

- žlička masla


Krompir in pastinak sem sesekljala na manjše kocke in zalila z vodo. Ko je zavrelo, sem začinila s ščepcem mušk.oreščka in belega popra. Kuhala sem 25 minut in nato vodo odlila, da je ostal le še 1dl približno. Ven sem vzela nekaj kock pastinaka, ki sem ga še na drobneje sesekljala in popekla na malo masla z mletim česnom. To sem dala na vrh juhice.

Dodala sem smetano za kuhanje in spasirala s paličnim mešalnikom.





Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page