Božanski makarončki s sirom in bučo, zdrava baby verzija te svetovno znane jedi. Ema je tole pojedla kot za šalo, saj so res kremasti in sočni.
Količina je za malo več omakice, jaz jo bom uporabila še jutri za kosilo, v novem receptu. Tako da stay tuned. ;)
Potrebujemo:
- 40g pirine moke
- 250g bučnega pireja (skuhana in spasirana muškatna buča)
- 2 pesti naribanega sira (ementaler, edamec...)
- 2 pesti majhnih makarončkov
- 1 žlica masla
- 300ml riževega napitka
- začimba muškatni orešček, mlet česen
Makarončke sem skuhala po navodilih, še kakšno minuto dlje, da so bili res mehki.
Za omako sem v kozici stopila žlico masla ter počasi dodajala moko in mešala z metlico. Obvezno je treba paziti, da se to počne na srednjem ognju, da se ne zažge. Počasi sem med mešanjem dodajala moko in rižev napitek ter ščep mušk.oreščka in mletega česna. Torej, skuhala sem neke vrste bešamel, kot za lazanjo. Ko je bila masa lepo homogena, brez grudvic (kuhala sem na majhnem ognju), sem dodala sir in bučni pire ter dobro premešala, da se je sir stopil.
Za bučni pire sem že včeraj skuhala bučo in jo spasirala ter shranila v hladilniku. Podrobnejša navodila najdeš tukaj.
Makarončke sem zmešala s par žlicami omake in kosilo je bilo pripravljeno.
Comments