Ni klasično nedeljsko, ampak včasih tudi paše, da za vikend ne porabiš 2h za kuhanje in raje počneš kaj drugega... Ni res?! No, nazadnje smo v nedeljo pri nas doma tako jedli tole hitro pripravljeno in slastno jed, ki vam bo vzela vsega skupaj 20 minut! Ne verjameš - probaj!
Potrebujemo:
- 200g olupljenih kozic (zmrznjenih ali svežih)
- šopek špargljev
- 2 stroka česna
- 1dl belega vina
- olivno olje
- nariban parmezan
- 300g širokih rezancev (jaz sem uporabila zelene, s šparglji)
- sol, poper
- po želji olivno olje z okusom tartufa
Kuhat damo nekje 1.5l slane vode za pasto.
V ponvi na olivnem olju za par sekund prepražimo grobo sesekljan česen in mu dodamo kozice. Vse skupaj na velikem ognju pražimo nekje 2 minuti, nato zalijemo z vinom in kuhamo 5 minut, da izhlapi. Kozicam dodamo na kolobarčke sesekljane šparglje in popramo (po okusu, nekje 1/3 žličke). Pražimo na srednjem ognju še nekje 5 minut in "omaka" je pripravljena. Če imate radi bolj tekočo omako, lahko v tem koraku dodate smetano za kuhanje in pokuhate še minutko.
Pasto skuhamo po navodilih in jo dodamo v ponev h kozicam in špargljem. Vse skupaj je krasno, če se začini še z par kapljicami olivnega olja z okusom tartufa - za vse tartufoljubce. Posujemo s parmezanom.
Ema je pri njenem letu in pol jedla vse, razen kozice sem pobrala ven, ker ji morskih sadežev še ne dajem.
Tukaj še video, za vse zamudnike :)
Comments