Lahko poletno kosilo. Zame ni poletja brez dobrih kombinacij s testeninami, vsak dan bi jih lahko jedla na tisoč in en način. Predvsem z vso to super sezonsko zelenjavo! Tokrat melancani ali jajčevci.
Tale pasta z melancani je top zadeva tudi za otroke, ki jim hočete "uvaliti" malo zelenjave, ki je drugače ne bi pojedli. Ja, tak pač je, moraš bit kr mojster včasih, da ti mali ljudje pojedo kaj pametnega kdaj. :)
Recept je za 3 osebe.
Potrebuješ:
2 melancana
1 Napoletana omako Alla Luigi
1/2 čebule
2 stroka česna
korenček (jaz sem uporabila iz juhe od prejšnjega dne - recikliram)
olivno olje
začimbna mešanica paradižnik s česnom in zelišči
parmezan
svežo baziliko
400g poljubnih testenin
Melancane narežemo na kolobarje in jih popečemo na ponvi na olivnem olju - na velikem ognju, vsaka stran 3min, da se lepo zapečejo. Na koncu posolimo in ohlajene narežemo na večje kocke.
Testenine damo kuhat po navodilih.
Na olivnem olju prepražimo na večje kocke narezano čebulo in česen ter kolobarčke korenčka. Dodamo še popečene melancane in začinimo z dobro žličko začimbne mešanice paradižnika s česnom in zelišči (imajo v vsaki večji trgovini) ter malce solimo.
Dodamo še paradižnikovo omako Alla Luigi in natrgamo svežo baziliko. Omaka je pripravljena in jo dodamo h kuhanim testeninam.
Začinimo s še malo sveže bazilike in parmezanom.
Dober tek!
Comments