top of page

Pirini svedri s popečenimi bučkami


Če ste opazili, zraven imena jedi več ne pišem mesecev oz. starosti, ker zdaj je vse nad 1 leto. Nekateri recepti so še vedno seveda primerni tudi za mlajše, kot recimo tale. Najbolje, da sami presodite, na osnovi sestavin, kaj ste že uvedli, kaj prilagodite, zamenjate, izpustite, nadgradite itd.

Tole bolj ideja, kot recept (ker ni nič posebnega), ki je pripravljen v 10 minutah in mi je prišel zelo prav včeraj, ko je bilo treba skuhati nekaj na hitro.

Ema vedno raje je sama, prime v rokico in nese v usta, tako da se trudim, da je čim več takih obrokov. Čeprav je tričetrt stvari pod mizo, kot v ustih in ji še vedno zraven jaz dajem z žličko/viličko v usta, da vsaj nekaj poje. :)


Potrebujemo:

- nekje 50g pirinih svedrov

- 1 bučko (zdaj poleti je sezona, izkoristite jo!)

- par lističev sveže bazilike

- dobro olivno olje

- malo mletega parmezana


Svedre sem skuhala po navodilih oziroma 2 minuti dlje, da niso al dente.

Bučko sem oprala, odrezala na vsaki strani po centimeter, in narezala na kolobarje cca 7mm. Na veliki ponvi sem segrela olivno olje in na srednjem ognju popekla kolobarčke, na vsaki strani kakšni 2 minuti, ne predolgo, toliko, da so dobili malo barve. Na koncu sem rahlo posolila.

Zmešala sem testenine in bučke, dodala sveže lističe bazilike, zalila z olivnim oljem in potresla s parmezanom.


Okusno polnovredno vegi kosilo, ki je super tudi za mamico in atija!

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page