Moja prosena kaša! Haha, malos em že dosadna, ker je res ful receptov z njo, ampak kot sem že v preteklosti zapisala - to neverjetno zdravo živilo se trudim vključiti v Emin jedilnik vsaj parkrat tedensko. In tokrat nekaj čisto novega, tega še nisem probala nikoli prej - kombinacija prosene kaše s cimetom, grškim jogurtom in marelicami. Božansko, tole skodelico je celo zmazala!
Količine so za dve taki skodelici.
Potrebujemo:
- 2 ali 3 žlice prosene kaše
- 2 ali 3 dl mleka (ali vode, če še nimate uvedeno)
- 180g grškega jogurta
- 6 marelic
- limona
- cimet, sol
Proseno kašo sem sprala na cedilu pod hladno vodo in jo dala kuhat v mleko, kateremu sem dodala ščep cimeta in pikico soli. Na zmernem ognju sem kuhala do vretja, občasno pomešala z metlico in kuhala še 10 minutk. Ko je bila pripravljena, sem jo malo ohladila in dodala grški jogurt.
Marelice sem razkoščičila in spasirala s paličnim ter pokapljala sz malo limone.
Tole je res top, priporočam!
Comentarios