Tropski okus, božansko! Jaz sem tole mazala z Emo danes za zajtrk in čeprav načeloma ni ravno ljubiteljica ovsenih kosmičev, je tole porcijo pojedla. Kravjega mleka Emi ne dajem, zato za pripravo takšnih jedi uporabljam riževo - tole je znamke Scotti, z okusom kokosa. Jaz kokos namreč obožujem v vsaki obliki in v tem primeru res obogati okus drugače klasičnih ovsenih kosmičev.
Je pa bolj ideja kot recept. :)
Potrebujemo:
- 2 dl riževega mleka z okusom kokosa
- 3-4 žlice bio ovsenih kosmičev
- nožna konica vanilije v prahu
- 1/2 banane
- 2 žlici polnomastnega jogurta
Riževo mleko sem zagrela do vretja in vanj vmešala vanilijo ter ovsene kosmiče. Na blagem ognju sem jih kuhala približno 5 minut, vmes sem večkrat premešala. Ko so bili pripravljeni, sem jih pustila še nekaj minut stati. Če se vam zdi, da so pregosti, lahko dodate še malo tekočine, brez problema. In obratno s kosmiči, če je preredko.
Zraven sem v skledico servirala še narezano banano in dve žlici polnomastnega jogurta. Ta nov jogurt Alpsko od Ljubljanskih mlekarn mi je fantastičen, kremast in res wow.
コメント