top of page

Čebulna juha s sirovim kruhkom

Writer: Mama kuhaMama kuha


Potrebujemo:

  • 2 večji rumeni čebuli

  • 3 žlice masla

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1l goveje ali kokošje jušne osnove

  • 1 žlico timijana

  • 1 žličko soli in poper po okusu

Čebulo narežemo na rezine in v kozici segrejemo maslo in olivno olje. Ko se maslo stopi, vanj damo čebulo in jo na srednjem ognju pražimo nekje 5 minut, da se zmehča.


Pazimo, da ne potemni in vmes mešamo. Ko postekleni, jo zalijemo z juho, solimo, popramo in dodamo še timijan.


Juho kuhamo na srednjem ognju nekje 45 minut, nato jo spasiramo s paličnim mešalnikom in postrežemo s koščkom kruha, na katerem smo stopili rezino sira.

 
 
 

Kommentare


  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.

 

©2025 Starman Media d.o.o. Vse pravice pridržane.

bottom of page